Nieuws over Het Inzichtenlab

Steeds intensievere samenwerking

In 2016 begonnen wij, Yvonne van der Vlugt en Manja Bomhoff onafhankelijk van elkaar onze eigen onderzoekspraktijk. Vanuit ons onderzoekswerk bij de Nationale Ombudsman en het NIVEL hadden we al eens kort kennis gemaakt en we besloten al vrij snel na onze start om een samenwerking aan te gaan op het thema Leren van Klachten. We hadden beiden gezien hoe graag de meeste klagers willen bijdragen aan verbetering én hoe lastig dit vaak is voor publieke organisaties.

Vervolgens verdiepte onze samenwerking zich verder tijdens Een evaluatie van de klachtbehandeling bij Defensie en breidde deze zich vlot uit op andere onderwerpen als het toezicht, burgerparticipatie, kwaliteit en impact.

Aanvullende expertise, overeenkomstige visie

In al deze onderwerpen blijken onze inhoudelijke expertise aanvullend en onze visie op onderzoek voor het publieke domein juist zeer overeenkomstig. Vanwege onze steeds intensievere samenwerking en de overtuiging dat we zo onze doelgroep, publieke organisaties, nog beter van dienst kunnen zijn hebben wij per 1 januari 2020 nu ook formeel onze krachten gebundeld onder de naam van ‘Het Inzichtenlab’.

Samenwerking

Fotografie Eelkje Colmjon.