Aanmelden Inzichtenmail
Over 2017-09-19T10:34:09+00:00

Mensgericht onderzoek voor het publieke domein

 

Het was een groot plezier om met Manja te werken en ik ben erg blij met het resultaat van haar onderzoek. Manja investeert veel energie en denkkracht om ervoor te zorgen dat ze de opdracht goed begrijpt. Vervolgens werkt ze uiterst zorgvuldig en integer. In de afronding hebben we intensief samengewerkt waarbij er Manja veel aan gelegen is om aan onze wensen te voldoen zonder haar professionele standaarden te verlaten.
Dankzij Manja’s onderzoek beschikken we nu over een goed beeld van inspecteurs en over een denkkader.

Hadewych van Kempen, strategisch kennisadviseur, Bureau Inspectieraad
Ik heb Manja Bomhoff leren kennen als iemand die goed luistert. Zij wil aansluiten bij de vragen van de opdrachtgever. Daarbij volgt zij niet alleen, ze voegt ook waarde toe. Ze vraagt door, komt met alternatieven en als er aanleiding toe is, doet zij voorstellen voor bijstelling van de opdracht. Daardoor zorgt zij ervoor dat de opdrachtgever niet te lang vasthoudt aan oude beelden. Verder is Manja als persoon prettig om mee samen te werken.
Al met al beschouwt de jury dit als een voorbeeldig uitgevoerd
kwalitatief onderzoek. De uiteenlopende handelingsperspectieven komen goed tot hun recht en er ontstaat een scherp inzicht in de sociale dilemma’s die de bewoners weerhouden om hun ongenoegens tegen de directe zorgverleners te uiten. Het is ook een beleidsonderzoek, omdat het bestaande (officiële) klachtenbeleid grondig wordt geanalyseerd en ontmaskerd,
terwijl een perspectief wordt geboden op meer effectieve communicatiekanalen.
De kracht van Manja is haar oog voor het detail dat er toe doet. Als onderzoeker is ze een scherp waarnemer. Als collega een plezierig en inspirerend mens om mee samen te werken en met vertrouwen zaken aan over te laten.
Roland Friele, NIVEL